Działania na przedziałach liczbowych !! Pomocy
Grandus: Dane są przedziały A=(−∞,−1) B= <−5,9) C= <4, +∞)
Na tej podstawie wyznacz zbiory:
a. (A ∪ C) ∩ B
b. (A ∪ C) \B
c. A ∪ B ∪ C
d. (A ∪ B) \ C
e. A ∩ B ∩ C
f. A \ (B ∪ C)
15 lis 21:48
Grandus: Dane są przedziały A=(−∞,−1) B= <−5,9) C= <4, +∞) Na tej podstawie wyznacz zbiory: a. (A ∪ C) ∩
B b. (A ∪ C) \B c. A ∪ B ∪ C d. (A ∪ B) \ C e. A ∩ B ∩ C f. A \ (B ∪ C)
15 lis 22:26
AROB: pomagam
16 lis 00:06
AROB:

a) (A∪C)∩B = <−5, 1) ∪ <4, 9)
b) (A∪C) \ B = (−
∞, −5) ∪ <9,
∞)
c) A∪B∪C = R = (−
∞,
∞)
d) (A∪B) \ C = (−
∞, 4)
e) A∩B∩C = ∅
f) A \ (B∪C) = (−
∞, −5)
16 lis 00:20
Grandus: DZięki
16 lis 12:41
Grandus: DZięki
16 lis 12:41