matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
M:
sinx=−
√
3
2
13 lis 18:53
Olgaaa:
Spójrz w tablicach, a potem pamiętaj, że sinus ma 2 rozwiązania +2kπ, gdzie k ∊ C
13 lis 18:57
Krystek:
sinx=−sin60⇒x
1
=180+60+k*360 lub x
2
=360−60+k*360 zamieńna miarę łukową
13 lis 19:03