Pochodna funkcji
Paulina: Pochodna funkcji
f(x)=ln e
x2
13 lis 18:48
J :
| | 1 | |
a) f'(x} = |
| *ex2*2x = 2x ... lub f'(x) = 2x*lne + 0*x2 = 2x |
| | ex2 | |
lub...= lne*(x
2)' = 1*2x = 2x
13 lis 18:56
J :
| | cosx(sinx−cosx) − sinx(−sinx) | |
b) f'(x) = |
| |
| | (sinx − cosx)2 | |
13 lis 18:57
J :
... źle ... licznik: cosx(sinx−cosx) − sinx(cosx + sinx) ...
13 lis 18:59
Paulina: do punktu b) mam takie odp:
| | 2sinxcosx−1 | |
d) |
| |
| | (sinx−cosx)2 | |
e) inna odpowiedz
13 lis 19:10
zombi: Jeśli pierwsze jest jak jest to
ln ex2 = x2, czyli f'(x) = 2x
13 lis 19:10
J :
czyli: c)
13 lis 19:22