matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pmoc
ola:
wyznacz dziedzine i miejsca zerowe funkcji
x
2
−2x+1
∫(x)=
x
2
−4
15 lis 21:25
Kasiekk:
Dziedzina: D: x
2
−4≠0 (x−2)(x+2)≠0 x−2≠0 i x+2≠0 x=2 i x=−2 Miejsce zerowe:
x
2
−2x+1
y=
x
2
−4
x
2
−2x+1
0=
x
2
−4
... i dalej chyba sobie poradzisz
15 lis 21:47
ola:
dziekuje ci bardzo
15 lis 21:48