Wzory skróconego mnożenia
nowy:
Pomocy, jak to rozwiązać
13 lis 11:51
13 lis 11:52
AS:
Przyjmij a
11 = t, wtedy otrzymasz ułamek postaci
Dałej już łatwo
13 lis 11:55
Obywatel:
Licznik = a33+1 = (a11+1)(a22−a11+1)
Mianownik = a11 ( 1 − a11 + a22)
13 lis 11:56
nowy: Dziekuje!
13 lis 11:59
nowy: | x47+x46+···+x+1 | |
| |
| x15+x14+...+x+1 | |
A taki przykład, bo myślałem, że zrobie to jakoś analogicznie
13 lis 12:00
nowy: Ktoś wie?
13 lis 12:16
Gray: Ja
13 lis 12:44
Gray: | | x−1 | | x48−1 | |
Twoje wyrażenie * |
| = |
| = |
| | x−1 | | x16−1 | |
| | (x16−1)(x32 + x16+1) | |
= |
| =... |
| | x16−1 | |
13 lis 12:55