rysowanie okegu
kocham: mógłby mi kots narysować okręg do;
a) x
2+ y
2+2x−10y−7=0
b)x
2+y
2−6x−y+
14=0
prosze
13 lis 10:23
kocham: okrąg*
13 lis 10:24
J :
a) (x +1)2 − 1 + (y − 5)2 − 25 − 7 = 0 ⇔ (x +1)2 − 1 + (y − 5)2 = 32 ...
okrąg ośrodku S(−1,5) i r = √32..
13 lis 10:27
asiolka: ale chodzi mi o to jak będa wygladac okręgi.
13 lis 10:29
J :
.. nie widziałaś/eś nigdy okręgu ...?
13 lis 10:37
PW: Zakochani tak mają. Co innego gdyby kardioidę ...
13 lis 13:28
daras: a kogo ty kochasz ?
13 lis 14:00
J :
... okręgi ...
13 lis 14:03
daras:

r ≈ 5,7
13 lis 14:09
daras: a epicykle też ?
13 lis 14:10