matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
jadziaaaaaaa:
6!
8!
5!
9!
6*7*8*9
12 lis 22:48
fff:
6! = 1 * 2 * 3 * ... * 6 = 5! * 6 = 4! * 30 = 3! * 120 = 2! * 360 = 1! * 720 = 720
8!
5! * 6 * 7 * 8
=
= 6 * 7 * 8 = ...
5!
5!
9!
5! * 6 * 7 * 8 * 9
=
= 5! =
6 * 7 * 8 * 9
6 * 7 * 8 * 9
= 4! * 5 = 3! * 20 = 2! * 60 = 120
13 lis 13:52