matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
edyta:
3x
ln(4x)
12 lis 22:20
J :
f(x) = 3e
lnx
ln(4x)
= 3e
lnxln(4x)
1
1
1
f'(x) =3*e
lnxln(4x)
(
ln(4x) + lnx
*4) = 3*
*e
lnxln(4x)
(ln4x + lnx)
x
4x
x
13 lis 08:14