matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
weilomian
incognito:
Zapisz wielomian w(x)=(x−1)
3
−x+1 w postaci iloczynu czynników liniowych.
12 lis 20:57
Eta:
(x−1)
3
−(x−1)= (x−1)[(x−1)
2
−1]= (x−1)*(x−1+1)(x−1−1)=.......
12 lis 21:02