Granice jednostronne funkcji
Marcin: 1) lim=3+20,5x/5+20,5x
x→0+
2)1) lim=3+20,5x/5+20,5x
x→0−
12 lis 20:48
Marcin: .
13 lis 16:07
Marcin: up
13 lis 17:33
Marcin: ...................
13 lis 21:18
Marcin: .
14 lis 12:01
J :
| | 2 | |
.. w obydwu wypadkach granica wynosi g = |
| |
| | 3 | |
14 lis 12:07
Marcin: ale mi nei chodzi o wynik tylko jak to zrobic
15 lis 13:59
15 lis 14:00
Marcin: przeciez przyklady sa czytelnie napisane, pomoze ktos?
15 lis 17:39
Marcin: .
15 lis 20:29
Mila:
| | 3+20,5x | |
1) limx→0+ |
| taki przykład? |
| | 5+20,5x | |
| | 3+20,5x | |
2) limx→0− |
| ? |
| | 5+20,5x | |
15 lis 20:38
Marcin: tak dokladnie to
15 lis 22:08
Mila:
w obu przypadkach
2
0,5x=2
0=1
15 lis 23:16
Marcin: chodzilo mi o troche dokladniejsze wyjasnienie no ale trudno..
w odp jest 1) 3/2 2) − 3/2
15 lis 23:27
Marcin: sory moj blad zle napisalem przyklad .
zamiast 20,5x powinno byc 21x
15 lis 23:30