prawdopodobieństwo
Kasia: Osoby x i y umówiły się w parku między godziną 12 a 14, przy czym każda z nich przychodzi na
miejsce spotkania, czeka 15 min i odchodzi. Jakie jest prawdopodobieństwo, jeśli każda z nich
może przyjść na miejsce spotkania w dowolnym momencie czasu?
12 lis 20:19
Kasia: Nie liczę na gotowe rozwiązanie (chyba że ktoś będzie taki miły) tylko na naprowadzenie.
Trochę słaba jestem z prawdopodobieństwa.
12 lis 20:20
PW: Przede wszystkim popraw ostatnie zdanie, bo jest bez sensu.
13 lis 13:35
Mila:

12
00 − 14
00
2h
A− dojdzie do spotkania
Ω={(x,y): 0≤x≤2 i 0≤y≤2}
|Ω|=2*2=4
| | pole zacieniowanego obszaru | |
P(A)= |
| |
| | 4 | |
dokończ
13 lis 16:16