układy równań liniowych
hihotka: HELP:nauczyciel zadał maturzystą serię zadań , które mieli rozwiązać w określonym terminie.
Karol postanowił codziennie rozwiązywać tę samą liczbę zadań. Krzysiek obliczył, że jeśli
dziennie będzie rozwiązywał o 2 zadania więcej od Karola to skonczy o 3 dni wcześniej niż on.
Maciej postanowił rozwiązywać codziennie o 2 zadania więcej od krzyska i obliczył , że
wszystkie zadania rozwiąze o 2 dni wcześniej niż Krzysiek. Ile zadań mieli do rozwiązania
maturzyści
15 lis 20:40
44: 120
Karol 8 zadań przez 15 dni = 120
Krzysiek 10 zadań przez 12 dni = 120
Maciej 12 zadań przez 10 dni = 120
15 lis 23:30