prosze pomocy
maly06: zad 1 Przekątna ściany bocznej graniastosłupa prawidłowego trójkątnego tworzy z krawędzią
podstawy 12 kąt o miarze 61*. oblicz objętośc i pole powierzchni bocznej tego graniastosłupa
(zdokladnością do całośći).
Zad 2 Trójkąt prostokątny o przyprostokątnych 6 i 8obrócono najpierw wokół krótszej, a
następnie wokół dłuższej przyprostokątnej. Wyznacz stosunek pól powierzchni całkowitej i
stosunek obiętości powstałych stożków.
bardzo prosze o pomc
12 lis 18:04
dero2005:

a = 12
h = 1,804*12 = 21,648
| | a2√3 | |
V = |
| *h = 1349,8 = 1350 |
| | 4 | |
P
b = 3ah = 779,3 = 779
12 lis 19:39
dero2005:

a = 6
b = 8
c=
√a2 + b2 = 10
P
c1 = πa(a+c)
P
c2 = πb(b+c)
12 lis 19:51