matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie trygonometryczne
Archy:
π−x
π−x
1+tg
2
(
)=[1=tg(
)]
2
2
2
po prawej stronie zastosowałem wzór skróconego i zostało mi:
π−x
π−x
π−x
1+tg
2
(
)=1+2tg(
)+tg
2
(
)
2
2
2
co daje:
π−x
0=2tg(
)
2
nie wiem jak to dalej zrobić pomocy
12 lis 14:12
J :
π−x
tg(
) = 0 ..
2
12 lis 14:15
Archy:
π−x
czyli
=kπ?
2
12 lis 14:42
J :
... tak ...
12 lis 14:50