matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
Marek:
n+5
k
n
=(
)
3−n
n
12 lis 14:09
J :
g = e
−5
12 lis 14:11
Janek191:
n + 5
n + 5
n + 5
k
n
= (
)
3 − n
= (
)
3
* (
)
−n
=
n
n
n
5
(1+
)
3
n
=
5
( 1 +
)
n
n
więc
1
lim k
n
=
= e
−5
e
5
n→
∞
12 lis 15:39