matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Co dalej ?
buka:
lim
x
2
−16
x
2
x
2
−
16
x
2
=
=
=
x→∞
x+4
x
x
2
+
4
x
2
1−
16
x
2
=
1
x
+
4
x
2
12 lis 11:45
J :
(x + 4)(x − 4)
... = lim
= lim (x −4) =
∞
x + 4
12 lis 11:57