zespolone
Ewelka: Witam. Mam takie zadanka do ogarnięcia i nie bardzo wiem jak sie za nie zabrać. Licze na waszą
pomoc i zrozumiałe wytłumaczenie

, więc tak:
1.W(z)=z
4−z
3+2z
2−z+1 , obliczyć W(i), a następnie znaleźć wszystkie pierwiastki wielomianu
2.Naszkicować zbiór{z∊C: |z
3|≤8 , 0≤ arg(z
3)≤π/4} szczególnie w tym zadaniu chodzi mi o to
jak przyjmować wartości k w wzorze na argz
n= n*argz + 2kπ
3.wyznaczyć pierwiastki w(z)=z
3−z+6
4. spawdzić ,ze z=i jest pierwiastkiem wielomianu w(z)=z
4+z
3+2z
2+z+1 i następnie znaleźć
pozostałe pierwiastki wielomianu.