matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kwadratówka
Rafał:
Na rysunku poniżej przedstawiono fragment wykresu funkcji kwadratowej f. Wyznacz wzór tej funkcji w postaci iloczynowej.
http://bankfotek.pl/image/1815595.jpeg
Proszę o rozwiązanie tego zadania.
11 lis 22:45
Rafał:
ponawiam prośbę
11 lis 23:32
52:
f(x)=a(x+1)(x−2) f(0)=1 f(0)=a*2*(−1) 1=−2a
1
a= −
2
1
f(x)= −
(x+1)(x−2)
2
11 lis 23:36
Rafał:
dziękuję
11 lis 23:39