matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak obliczyć?
Leo:
(x−2)
3
(x+5)(2−x)
2
(3−2x)x
2
≥0 D:x∊R
11 lis 22:11
M:
16 wrz 06:03
M:
17 wrz 09:03
P i P :
(x−2)
3
(x+5)(2−x)
2
(3−2x)x
2
≥0 x−2=0 x=2 potrójny 2−x=0 x=2 podwójny x+5=0 x=−5 pojedynczy
3
3−2x=0 x=
pojedynczy
2
x
2
=0 x=0 podwójny fala od dolu
3
x∊(−
∞
,−5]U[
,2]U{0}
2
17 wrz 14:46