matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dana jest cwiartka okregu OAB
xxx:
Dana jest cwiartka okregu OAB, gdzie O jest srodkiem okregu. punkt c dzieli łuk AB w stosunku 1:2. rozłóż wektor OB=b na kierunki wektorów OA=a OC=c OA, OC,OB wektory
11 lis 21:28