Granica
Lukas:
Jak znaleźć asymptotę funkcję
11 lis 21:25
Eta:
asymptota wykresu funkcji! ( bo funkcja nie ma asymptot!
11 lis 21:27
Lukas:
Znajdź asymptoty funkcji:
Takie jest polecenie, przekopiowałem z książki.
11 lis 21:30
Eta:
asymptoty pionowe : x=−1 i x= 1
asymptoty poziomej brak bo lim f(x)= −
∞ lim f(x)=+
∞
x→−
∞ x→
∞
asymptota ukośna : y=ax+b
| | f(x) | |
a= lim |
| = ...... i b=lim[f(x)−ax]=....... |
| | x | |
x→
∞ x→
∞
11 lis 21:32
Eta:
Znajdź asymptoty
wykresu funkcji ( pewnie pisał jakiś "baranek"
11 lis 21:33
Lukas:
Etuniu droga a może pokazać krok po kroku jak to obliczyłaś ?
11 lis 21:34
Eta:
Lukasku 
myślę,że granice potrafisz wyznaczyć
11 lis 21:36
Lukas:
granice tak
11 lis 21:42
Eta:
No to do dzieła .......... licz
11 lis 21:43
11 lis 21:45
Eta:
ok i jeszcze dla x→ −∞
11 lis 21:49
Lukas:
Ok dziękuję mam już poprawne wyniki
11 lis 21:55