matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to zrobić? pomocy!!
:):
wielomiany w(x)=(x
2
−a)
2
i v(x) = x
2
(x
2
+2)+1 są równe. Wyznacz współczynnik a.
15 lis 19:23
....:
v(x)=x
4
+2x
2
+1 wzor skroconego mnozenia (x
2
+1)
2
=(x
2
−a)
2
a=−1
15 lis 19:28