matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
magda:
wykaz ze nie istnieje parametr α taki aby rownanie cosα+2cosα+3cosα+...+ncosα=n
2
+n mialo rozwiazanie. POMOCY
11 lis 17:33
ICSP:
n
2
+ n
cosα = n
2
+ n
2
1
cosα = 1
2
cosα = 2 sprzeczność.
11 lis 17:35
Tadeusz:
cosα+ncosα
*n=n
2
+n
2
cosα*(1+n)=2n+2 ⇒ cosα=2 a to jest be... −
11 lis 17:40