Bejbuś89: Spośród liczb dwucyfrowych wybrano losowo jedna liczbę. Oblicz prawdopodobieństwo, że tta
liczba jest podzielna przez 11 lub jest podzielna przez 2.
18 paź 12:57
kasia: mocΩ= 90
moc A=9
moc B=46
A część wspólna B=4
P(A suma B)= 9/90+ 46/90 - 4/90=51/90
18 paź 14:47
Bejbuś89: Gospodyni ma w domu ocet sześcioprocentowy. Chce zrobic ogórki konserwowe, lecz potrzebny
jej do tego ocet czteroprocentowy. Oblicz ile powinna wziąśc octu sześcioprocentowego i
ile wody, aby uzyskac 3 litry octu czteroprocentowego?
18 paź 15:14