matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdź czy liczba jest wymierna
hihotka:
2
√
3
−3
√
2
sprawdz czy liczba f(
) jest wymierna
3
funkcja f(x) jest określona wzorem f(x)=
√
3
x+
√
6
15 lis 19:18
....:
√
3
(
2
√
3
−3
√
2
3
)+
√
6
=
6−3
√
6
3
+
√
6
=2
15 lis 19:21