matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanko
bcd:
e
(
ix)−e
(
−ix)
e
2
ix−2e
ix
*e
−ix
+e
−2ix
sin
2
x= sinx*sinx= (
)
2
=
=
2i
−4
e
2
ix−2+e
−2ix
= ....
−4
11 lis 16:06
Godzio:
np.
1
e
2ix
+ e
−2ix
1
1
1
−
+
= −
cos(2x) +
2
2
2
2
2
11 lis 16:11