Rownanie a^2x-7=49x+a ma nieskonczenie wiele rozwiazan, gdy?
aga: Rownanie a2x−7=49x+a ma nieskonczenie wiele rozwiazan, gdy
A. a=7
B. a= −7
C. a=0
D. a=49
Nie mam pojecia o co chodzi
11 lis 15:42
PW: "Równanie ma nieskończenie wiele rozwiązań" oznacza w tym wypadku, że jest to równanie
tożsamościowe (po obu stronach jest to samo). Pomyśl.
11 lis 15:58
aga: Mysle. Wylecialo mi z glowy, widocznie za dlugo siedze nad ta matma.
Dziekuje za wskazowke, choc to zlosliwe POMYSL nie bylo potrzebne
11 lis 16:40
PW: To wcale nie było złośliwe. "Pomyśl" miało oznaczać "miej tę przyjemność odkryć to sama", nie
lubię wyręczać pytających w myśleniu, bo uważam że nie daje to efektów.
11 lis 16:59
aga: w takim razie przepraszam. Masz racje
11 lis 17:19