matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
moglby ktos pomoc w rozwizaniu tego zadanka z modulem .?
Sylwestereo:
|x−4|
≥2
|x−2|−2
15 lis 19:02
M:
4 maj 16:38
M:
9 maj 10:37
Miś Uszaty:
|x−4|
≥2
|x−2|−2
|x−2|−2≠0 x≠4 oraz x≠0 x−4=0 x=4 x−2=0 x=2 1) x∊(−
∞
,2) \{0}
4−x
≥2
2−x−2
4−x
≥2
−x
4−x
−
≥2
x
4
−
+1≥2
x
4
−
≥1
x
4
≤−1
x
4x≤−x
2
x
2
+4x≤0 x(x+4)≤0 1
*
x∊[−4,0) 2) x∊[2,4)
4−x
≥2
x−2−2
4−x
≥2
x−4
−(x−4
≥2
x−4
−1≥2 Sprzeczność −brak rozwiązań 3) x∊(4,
∞
)
x−4
≥2
x−2−2
x−4
≥2
x−4
1≥2 Sprzeczność brak rozwiązań Odp. x∊[−4,0) Prosze o sprawdzenie
9 maj 18:16
Kropka:
Dobrze rozwiązałeś
10 maj 09:53