matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hiperbola
Karolina:
Znaleźć warunek, przy którym prosta Ax+By+C=0 jest styczna do hiperboli b
2
x
2
−a
2
y
2
=a
2
b
2
Czy ten warunek to będzie: a
2
A
2
−b
2
B
2
=C
2
?
11 lis 14:17
Karolina:
proszę, bo to ważne tylko odp tak, nie
11 lis 14:33