matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przedstaw liczbę w postaci ułamka
ola:
przedstaw liczbę x=
√
3
/(
√
3
−
√
2
)
2
w postaci ułamka o wymiernym mianowniku
11 lis 13:22
ola:
?
11 lis 13:35
J :
√
3
=
= ... i pomnóż licznik i mianownik przez: 5 + 2
√
6
5 − 2
√
6
11 lis 13:39