matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f
granica:
Zbadać ciągłość podanych funkcji: 2x + 1, gdy x ∊ R \ { 1,2} a) f(x) = 3, gdy x = 1 −5, gdy x = 2
11 lis 11:38
J :
... nie jest ciągła w punkcie x = 2 ..
11 lis 11:40
granica:
dobra już zrpbiłem
11 lis 11:44