1 | 1 | 1 | ||||
(x − | )3 = x3 − x2+ | x − | ||||
3 | 3 | 27 |
1 | 5 | 1 | 16 | |||||
(x − | )3 + | (x− | ) = x3 − x2 + 2x − | |||||
3 | 3 | 3 | 27 |
1 | 5 | 1 | 11 | |||||
(x − | )3 + | (x− | ) − | = x3 − x2 + 2x − 1 | ||||
3 | 3 | 3 | 27 |
5 | 11 | |||
y3 + | y − | = 0 | ||
3 | 27 |
5 | 11 | |||
y3z3 + | yz3 − | z3 = 0 | ||
3 | 27 |
5 | ||
z2+yz = | ||
9 |
5 | ||
yz = | − z2 | |
9 |
7 | 11 | |||
y3z3 + | yz*z2 − | z3 = 0 | ||
3 | 27 |
5 | 5 | 5 | 11 | |||||
( | − z2)3 + | z2( | − z2) − | z3 = 0 | ||||
9 | 3 | 9 | 27 |
5 | 11 | |||
y3 + | y − | = 0 | ||
3 | 27 |
5 | 11 | |||
y3 + | y − | = 0 | ||
3 | 27 |
5 | 11 | |||
(u+v)3 + | (u+v) − | = 0 | ||
3 | 27 |
5 | 11 | |||
u3+3u2v+3uv2+v3 + | *3(u+v)− | = 0 | ||
9 | 27 |
11 | 5 | |||
u3 + v3 − | + 3(u+v)(uv + | ) = 0 | ||
27 | 9 |
11 | ||
u3 + v3 − | = 0 | |
27 |
5 | ||
3(u+v)(uv + | ) = 0 | |
9 |
5 | ||
Tutaj iloczyn (u+v)(uv + | ) będzie zerem | |
9 |
11 | ||
u3 + v3 = | ||
27 |
5 | ||
uv = − | ||
9 |
11 | ||
u3 + v3 = | ||
27 |
125 | ||
u3v3 = − | ||
729 |
11 | 125 | |||
t2 − | t − | = 0 | ||
27 | 729 |
11 | 121 | 500 | ||||
(t − | )2 − | − | =0 | |||
54 | 2916 | 2916 |
11 | 621 | |||
(t − | )2 − | = 0 | ||
54 | 2916 |
11−√621 | 11+√621 | |||
(t − | )(t − | ) = 0 | ||
54 | 54 |
44−12√69 | 20+12√69 | |||
(t − | )(t − | ) = 0 | ||
216 | 216 |
1 | ||
u = | 3√44−12√69 | |
6 |
1 | ||
v = | 3√44+12√69 | |
6 |
44−12√69 | 44+12√69 | ||
, | |||
216 | 216 |
11 | ||
u3 + v3 = | ||
27 |
5 | ||
uv = − | ||
9 |
1 | 1 | |||
y = | 3√44−12√69 + | 3√44+12√69 | ||
6 | 6 |
1 | 1 | |||
x − | = | (3√44−12√1397 + 3√44+12√69) | ||
3 | 6 |
1 | ||
x = | (2 + 3√44−12√69 + 3√44+12√69) | |
6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |