oblicz
anecia002: Oblicz a4 +b4 wiedząc ze a2+b2=2 i a*b =1
11 lis 11:04
J :
a4 + b4 = (a2 + b2)2 − 2a2b2 ...
11 lis 11:06
anecia002: I to wszystko czy dalej jakoś trzeba obliczyc
11 lis 11:08
J :
..do której klasy chodzisz ...?
11 lis 11:09
anecia002: Liceum
11 lis 11:09
anecia002: Ale nie mieliśmy tego jeszcze na lekcji wiec nie wiem o co chodzi a chcialabym zrobić bo to na
prace kontrolna
11 lis 11:10
J :
podstaw za a2 + b2 liczbę dwa .. oraz w wyrażeniu 2(ab)2 ... za ab podstaw 1
11 lis 11:14