wykresy funkcji, przekształcenia
kasia: | | 2x−1 | |
narysuj wykres funkcji y= |
| |
| | x+1 | |
11 lis 09:56
kasia: | | 2x−1 | |
cała funkcja jest w wartosci bezwzględnej o tak: y= | |
| | |
| | x+1 | |
11 lis 09:56
kasia: niech mi chociaż ktoś napisze przekształcenia, bo nie wiem jak sie za to zabrac...
11 lis 11:09
Gruszka: f(x)=|2x−1/x+1|= |2(x+1)−1−2/x+1|=|2(x+1)−3/x+1|=|−3/(x+1)+2|
po wyznaczeniu, przesuń wykres o wektor: [−1,2] i narysuj wykres −3/x, na koniec wszystko to co
pod OX nad OX !
11 lis 19:24