symbol newtona
kubad: (21)
(9)
ile wychodzi z tego?
15 lis 18:49
kubad:
(21)
(9)
15 lis 18:49
kuba: !
15 lis 20:17
bubuniu: pomoze kurde ktos?
16 lis 00:28
Godzio:
z czystej ciekawości to zrobiłem bo byłem ciekaw czy coś załapie niech ktoś potwierdzi że
dobrze
| | 21! | | 21! | | 18!*21*20*19 | | 21*20*19 | |
= |
| = |
| = |
| = |
| =
|
| | 9!*(21−9)! | | 9!*12! | | 9!*12! | | 6! | |
| 21*20*19 | | 21*20*19 | | 7*19 | |
| = |
| = |
| |
| 6! | | 6*5*4*3*2*1 | | 12 | |
16 lis 00:39
AROB: Trochę źle
Godzio. (choć na taką prośbę ja bym nie odpowiadała

).
| 21! | | 21! | |
| = |
| = |
| 9!*(21 − 9)! | | 9! * 12! | |
| | 12! * 13*14*15*16*17*18*19*20*21 | |
|
| = |
| | 1*2*3*4*5*6*7*8*9*12! | |
= 293930
16 lis 00:52
Aza:
| | 21! | | 12!*13*14*15*16*17*18*19*20*21 | |
= |
| = |
| =
|
| | 9!*12! | | 1*2*3*4*5*6*7*8*9*12! | |
=
teraz
Godzio dokończ

= 293 230
16 lis 00:55
Aza:
16 lis 00:57
Aza:
oczywiście znowu chochlik

wrrrrrrrr
= 293 930
16 lis 00:58
AROB: Ok, tylko
293930 .
16 lis 00:59
Godzio: =13*7*17*19*10= 293 930 mi tak wyszło
16 lis 01:00
Godzio:
16 lis 01:00
Aza:
To na dobranoc

policz Godzio:
16 lis 01:05
Godzio:
16 lis 01:06
Godzio: postaram sie
16 lis 01:06
Aza:
Ładny wynik wyjdzie
16 lis 01:09
16 lis 01:10
Godzio:
| 15! | | 6! | | 5! | | 5! | | 1 | |
| * |
| = |
| = |
| = |
| tak ? |
| 6!*9! | | 3!*3! | | 9!*3! | | 5!*6*7*8*9*1*2*3 | | 18144 | |
16 lis 01:10
Godzio: to chyba nie ładny
16 lis 01:10
Godzio: nie czekaj jeszcze raz
16 lis 01:11
Aza:
Nie
16 lis 01:11
Aza:
Poczekam , i później napiszę
16 lis 01:13
Godzio:
| 15! | | 15*14*13*12*11*10*9! | |
| = |
| =60060 |
| 9!*3!*3! | | 9!*1*2*3*1*2*3 | |
16 lis 01:13
Godzio: tera już na 100%
16 lis 01:14
Godzio: skapnąłem się że nie można mnożyć silni
16 lis 01:14
Godzio: dobra, ja już się będe żegnać

spojże tylko zaraz czy dobrze mi wyszło

Dobranoc
16 lis 01:16
Aza:
16 lis 01:22
Aza:
=
100 100
Dobranoc
16 lis 01:24
Aza:
np: 20! = 10!*11*12*13*14*15*16*17*18*19*20
lub 12!= 8!*9*10*11*12*13*14*15
8!= 5!*6*7*8 itd........
16 lis 01:26
Godzio: kurcze, skróciłem 9! i jeszcze wliczyłem ją do zwykłych działań i dlatego coś nie tak wyszło
16 lis 01:28
Godzio: nie uwaga

obym na maturze był bardziej skupiony
16 lis 01:29
Aza:
Poćwiczymy innym razem

Spokojnych snów
16 lis 01:30