matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica ciągu
Kasia:
Oblicz granicę ciągu a
n
=7
n
−6
n
−5
n
11 lis 09:43
M:
18 wrz 06:03
:^_^:
lim
n⇒
∞
7
n
(1−(6/7)
n
+(5/7)
n
)=
∞
*(1−0+0)=
∞
18 wrz 11:02