graniastosłupy
paulla123456987: Zwiększając długość krawędzi sześcianu o1 cm otrzymamy sześcian , którego objętość jest o
91cm3 większa . Oblicz :
a) długość przekątnej danego sześcianu
b) pole przekroju przekątnego sześcianu
c) pole powierzchni całkowitej tego sześcianu
10 lis 18:26
Janek191:
a) a3 + 91 = ( a + 1)3
Oblicz a
p = a √3
10 lis 18:30
paulla123456987: a jak mam obliczyć a3 + 91 = ( a + 1)3 bo mi nic nie wychodzi −,−
10 lis 18:39
Janek191:
Jest wzór na ( a + b)3 = a3 + 3 a2 b + 3 a b2 + b3
b = 1
10 lis 18:46
daras: a zwiększając długość równika Ziemi o 1 m dostaniemy hula hop, pod którym będziemy mogli
swobodnie przejść
10 lis 19:33
paulla123456987: daras szukasz przyjaciół ?
10 lis 19:52
paulla123456987: a jak obliczyć podpunkt b ?
10 lis 20:09
daras: ja mam kilkanaście tysięcy przyjaciół
10 lis 21:04
Mila:
Czyli nie masz żadnego .
10 lis 21:06
Eta:
Dobre
Mila ,super dobre

.... w nagrodę
10 lis 21:07
Asay:
Mila 
. Może pan
daras nauczy się kulturalnie pisać, a nie pisać jakieś
bzdety.
10 lis 21:11
paulla123456987: dziękuje za wsparcie
10 lis 21:17