matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria analityczna
patrycja:
dane są punkty A=(2
√
2
,−1), B=(−3
√
2
,
√
2
) Ile jest równa długość odcinka AB?
10 lis 18:09
Janek191:
→ AB = [ − 3
√
2
− 2
√
2
;
√
2
− (−1)] = [ − 5
√
2
;
√
2
+ 1] I AB I =
√
( − 5
√
2
)
2
+ (
√
2
+ 1)
2
= ...
10 lis 18:13