matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrazy ciągu
Yolo:
Wyznacz trzy początkowe wyrazu ciągu: a
n
= 1
2
+ 2
2
+ 3
2
+ ... + n
2
10 lis 18:09
Janek191:
a
1
= 1
2
= 1 a
2
= 1
2
+ 2
2
= 1 + 4 = 5 a
3
= 1
2
+ 2
2
+ 3
2
= 5 + 9 = 14
10 lis 18:43