| 2x−2−x | ||
y= | ||
| 2x+2−x |
| 1 | y | |||
2x − | = y*2x + | |||
| 2x | 2x |
| 1 | ||
Ok, dzieki wielkie! tylko troszkę nie rozumiem skąd sie wzielo ; 2x − | ? :< | |
| 2x |
| 2x − 2−x | ||
y = | ||
| 2x + 2−x |
| 2x | 1 + y | ||
= | |||
| 2−x | 1 − y |
| 1 + y | ||
22x = | ||
| 1 − y |
| 1 + y | ||
4x = | ||
| 1 − y |
| 1 + y | ||
x = log4 ( | ) | |
| 1 − y |
| 1 + x | ||
y = log4 | ||
| 1 − x |
| 2x − 2−x | ||
y = | ||
| 2x + 2−x |
| 2x | 1 + y | ||
= | |||
| 2−x | 1 − y |
| 1 + y | ||
22x = | ||
| 1 − y |
| 1 + y | ||
4x = | ||
| 1 − y |
| 1 + y | ||
x = log4 ( | ) | |
| 1 − y |
| 1 + x | ||
y = log4 | ||
| 1 − x |
| 1 | ||
no cóż, 2−x = | ||
| 2x |