...
Hondziarz: Rozwiąż równanie
cosx+cos2x+2cos3x+cos4x+cos5x=0
Proszę o pomoc
10 lis 17:34
Kacper:
Sporo liczenia
10 lis 17:36
Hondziarz: To jakbyć chciał to możesz chociaż zacząć, a ja już sobie dokończę. Kiedyś już coś takiego
robiłem, ale nie pamiętam jak.
10 lis 17:38
kubuś:
cosx + cos5x = 2cos3xcos2x
cos2x + cos4x = 2cos3xcosx
10 lis 17:45
Kacper:
cosx+cos2x+2cos3x+cos4x+cos5x=0
(cosx+cos3x)+(cos2x+cos4x)+(cos3x+cos5x)=0
taka wskazówka
10 lis 17:46
Kacper:
nawet lepiej będzie tak jak
kubuś
10 lis 17:47
Hondziarz: a z "cos2x + cosx + 1" co można zrobić?
10 lis 19:04
Eta:
podstaw za : 1+cos(2x)= 2cos2x
10 lis 19:06
Hondziarz: Dzięki wszystkim
10 lis 19:13
daras: a jaką Honda jeździsz ?
10 lis 19:26
Eta:
Japońską
10 lis 19:27
Hondziarz: Haha takiego pytania się tu nie spowdziewałem
10 lis 19:27
Hondziarz: Civic 1.4 6g xd
10 lis 19:28
Eta:
Czyli "hondusią"
10 lis 19:28
Hondziarz: ojtam ojtam, ważne, że wykorzystywana zgodnie z przeznaczeniem czyli w kjs'ach (tylko nie wiem
czy te trzy litery coś mówią matematykom z tego forum

)
10 lis 19:31
daras: znajomy kupił ostatnio Tourera
10 lis 21:05