matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hhh
izabell:
Dane są prosta o równaniu y=2x−5 i punkt P =(−1,4) . Równanie prostej prostopadłej do danej i przechodzącej przez punkt P ma postać.
10 lis 16:57
Mila:
1
y=−
x+b i podstaw wsp. punktu P, aby obliczyć b
2
10 lis 17:47