matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
bonbel:
Mam pytanie jak z czegoś takiego
√
sin
2
2x
może wyjść to
√
1/2(1−cos4x)
10 lis 16:27
bonbel:
Ktoś wie?
10 lis 16:44
Gray:
cos4x = cos2(2x) = 1 − 2sin
2
2x ⇒ sin
2
2x =
10 lis 16:54
Eta:
1−cos(4x)=2sin
2
(2x)
10 lis 17:51