uzasadnij równość
niunia: uzasadni równość dla k.ostrego
10 lis 13:24
J :
| | sinα | |
..zamień tgα na |
| .. |
| | cosα | |
10 lis 13:25
niunia: | | cosα | |
to wychodzi mi |
| + 1 |
| | sinα | |
10 lis 13:29
J :
..to źle liczysz...
10 lis 13:33
niunia: no jak zle...
najpierw jest
| sinαcosα | |
| = |
| {sin2α}{cos2α}+1 | |
| sinα | | cos2α | |
| * |
| +1= |
| cosα | | sin2α | |
no i się skróci...
i zostanie
10 lis 13:40
J :
.... najpierw w mianowniku sprowadź do wspólnego mianownika ...
| sin2x | | sin2x + cos2x | |
| + 1 = |
| |
| cos2x | | cos2x | |
10 lis 13:44
niunia: dlaczeego są kwadraty...?
10 lis 14:01
10 lis 14:20