matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granice
Wikunia:
lim (ln(n) − ln(n+2)) =
n→
∞
Jak to rowziązać
?
10 lis 12:59
ICSP:
Pomnóż licznik i mianownik przez n
10 lis 13:01
J :
n
= lim ln
= ...
n+2
10 lis 13:02
ICSP:
za bardzo kombinuje
10 lis 13:02
J :
..chyba ....
10 lis 13:03