granice ciagow
daro: wykazac ze ciag an= 1+2+...+n : (n +2) − n : 2 jest malejący
15 lis 18:20
daro: wykazac ze ciag an= 1+2+...+n : (n +2) − n : 2 jest malejący
21 lis 00:33
daro: 2√2n+100
21 lis 00:37
daro: obliczyc granice ciagow 2√2n+100
21 lis 00:39
daro: obl.granice ciagow 2√2n + n
21 lis 00:41
daro: obliczyc granice ciagu
| | sin3n | |
lim |
| (√4n2+3n−2n)−1 |
| | 3n | |
21 lis 00:46
daro: obliczyc granice ciagu
21 lis 00:49
daro: | | (−1)n | |
oblczyc granice ciagu lim |
| |
| | 3n2+n+1 | |
21 lis 00:50
daro: oblczyc granice ciagu
21 lis 15:45
♣: pomnóż przez 2
21 lis 15:48
21 lis 19:16
ula: | | (−1)n | | lim(−1)n | |
lim |
| = |
| =−1∞=0 lub 1∞=0
|
| | 3n2+n+1 | | lim(3n2+n+1) | |
21 lis 20:10
ula: | | (−1)n | | lim(−1)n | |
lim |
| = |
| =−1∞=0 lub 1∞=0
|
| | 3n2+n+1 | | lim(3n2+n+1) | |
21 lis 20:34