granice
Laura : obliczyć :granice
lim x2−1x+1
x−−>−1
10 lis 12:44
J :
| | (x+1)(x−1) | |
= lim |
| = lim (x − 1) = − 2 .. |
| | x+1 | |
10 lis 12:57
Laura : ale xo=−1 i to x jest lewostronne, to nic nie zmienia ?
10 lis 13:00
10 lis 13:04
J :
...nie wyważa się otwartych drzwi ...
10 lis 13:06
Laura : Ale ja tak to zauważyłam .. to jest źle ?
10 lis 13:08
J :
| | 0 | |
...dpostaniesz symbol nieoznaczony ..[ |
| ] ... |
| | 0 | |
10 lis 13:11
Laura : no co racja to racja .... a można to jeszcze jakoś inaczej rozpisać , żeby dostać −2 ?
10 lis 13:14
J :
można ... reguła de l'Hospitala ...
10 lis 13:17
Laura : możesz po krótce wyjaśnić ?
10 lis 13:21