matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kani:
Oblicz: (1
1
*1!)*(2
2
*2!)*(3
3
*3!)...(n
n
*n!)
17 paź 22:03
Marcin:
2
2+n-1
* 3
3+n-2
*...* k
k+n-(k-1)
*...*n
n+1
= = 2
n+1
* 3
n+1
*...* k
n+1
*...*n
n+1
= =(2*3*...*n)
n+1
= n!
n+1
17 paź 23:33
kani:
Dzięki wielkie ratujeesz mi życie
19 paź 14:12