matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asymptoty, proszę i pomoc ;)
re::
Wyznacz wartości parametrów a,b dla których wykres funkcji
x
2
+ 2x + 6
f(x) =
x
2
+ ax + b
ma dwie asymptoty pionowe o równaniach x=−3 i x=2.
10 lis 11:52
J :
(−3)
2
+a(−3) + b = 0 2
2
+a*2 + b = 0 ..... oblicz a i b ...
10 lis 11:54
re::
dziękuję
10 lis 11:59