Rozwiąz nierowność
FHA: √x2+6x+9 − |2x+10| ≥ 2x−1
1. 2x+10=0
x = −5
2. x2+6x+9 = 0 ( zastanawiam się czy mogę tak napisac skoro liczba pod pierwiastkiem musi
byc
nieujemna )
Δ = 0
x0 = −3
1. (−∞,−5)
2. <−5,−3)
3. <−3,+∞)
no i rozpatruje..
9 lis 22:55
Eta:
założenie x2+6x+9≥0 ⇒(x+3)2≥0 ⇒ x∊R
√x2+6x+9=√(x+3)2=|x+3|
|x+3|−2|x+5|≥2x−1 rozpatrz przedziałami
9 lis 23:01
FHA: a no faktycznie

Ja calkowicie cos innego chcialem robić
9 lis 23:02
FHA: dziękuje pięknie eta
9 lis 23:03
Eta:
Na zdrowie ....
9 lis 23:07
FHA: Eta, do ktorej tak jakos jestes jeszcze?
9 lis 23:10
Eta:
Do białego rana
9 lis 23:10
FHA: mozliwe ze bede potrzebolwa pomocy,bede pisal
9 lis 23:21
bezendu:
Eta idź
9 lis 23:23
FHA: Eta, bedzie mozliwa pomoc?
witaj @ bezendu
9 lis 23:24
Eta:
@
bezendu ....... idź
9 lis 23:31
bezendu:
Cześć
Eta

pamiętasz ?
9 lis 23:32
Eta:
Jasne !..... obydwa dobre?
9 lis 23:39
Eta:
Jak tam na studiach?
9 lis 23:40
FHA: dobrze
9 lis 23:52
bezendu:
Pierwsze kolokwium z algebry zaliczone na 5,0 niby dostałem 4,5 ale za aktywność na cw
podniesione na 5.0

Obydwa dobre
10 lis 00:00
Eta:
Gratulacje
10 lis 00:24
bezendu:
Dziękuję

I idę pracować dalej.
10 lis 00:29